środa, 24 stycznia 2018

Puszysty omlet z piekarnika

Dzisiaj kolejna propozycja ciepłego śniadania.
Mało pracochłonny a pyszny omlet z piekarnika.
Serdecznie polecam na leniwe rodzinne poranki.
Właściwie samo się robi.
Dla młodszych dzieci
dochodzi jeszcze cały spektakl gdy omlet rośnie w piekarniku.

Puszysty omlet z piekarnika
Składniki
1/2 szklanki mąki
3 jajka
1/2 szklanki mleka
3 łyżki roztopionego masła
1 łyżka cukru
1/2 łyżki soli
Przygotowanie
Podgrzej piekarnik do 220 stopni. W średniej misce rozbij jajka z mlekiem, masłem solą i cukrem. Na koniec dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj.
Na dno patelni wlej łyżkę roztopionego masła, delikatnie wylej masę na patelnię i wstaw do piekarnika na 12-18 minut aż brzegi się zezłocą.
Podajemy z cukrem pudrem albo syropem klonowym i świeżymi owocami.
Smacznego!
Zimą gdy braknie świeżych owoców można podać z konfiturą
lub cząstkami pomarańczy.
Mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu.
Gdy dzień zaczyna się od takiego pysznego omleta
to musi być dobry dzień :-)


Dziękuję że zatrzymaliście się na chwilę na przedmieściach
Dorota




14 komentarzy:

  1. Z tą ilością soli to chyba przesada

    OdpowiedzUsuń
  2. I really like your site and content so much,thanks for sharing the information keep updating, looking forward for more posts.

    หนังฟรี

    OdpowiedzUsuń
  3. O rany aż ślinka leci:-) Uwielbiam wszelkie omleciki, placuszki itp ale z piekarnika nigdy się nie odważyłam:-) Koniecznie muszę wypróbować. Buziak

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za odwiedziny.
Z przyjemnością poznam Twoją opinie, uwagi, komentarze
Pozdrawiam